Starostlivosť o drevo | IKONIKA
Logo

Plánovač

Produkty z plánovača si môžete objednať alebo si vyžiadať podrobnejšie informácie. Vyplňte kontaktné údaje a odošlite nám svoj plánovač. Ozveme sa vám.

Starostlivosť o drevo

Základná údržbová sada pre masívny nábytok

Povrchová úprava olejovaním vyžaduje pravidelnú starostlivosť. Olejovaný nábytok odporúčame pravidelne kontrolovať a v závislosti od intenzity používania ošetriť povrch novým nánosom oleja.

Na bežnú a pravidelnú údržbu slúži prípravok Cleaner, ktorý efektívne odstraňuje škvrny, fľaky, zvyšky jedla a prach. Prípravok je efektívny čistič, ktorý nepoškodzuje olejovú vrstvu solitéru. Je rovnako vhodný aj pre čistenie ostatného dreveného nábytku v domácnosti.

Použitie:

1. Naneste prípravok na nábytok, väčšie množstvo na silno znečistené miesto

2. Povrch vytrite papierovou utierkou do sucha, silno znečistené miesto prečistite intenzívnejšie

3. Čistenie môžete opakovať aj niekoľkokrát, prípravok drevu neškodí

Pre zabezpečenie čo najväčšej odolnosti povrchu nábytku a na jeho oživenie slúži Nábytkársky olej. Pravidelným obnovovaním olejovej vrstvy dosiahneme vysokú životnosť a stále nový vzhľad solitéru.

Použitie:

1. Povrch nábytku očistite a zbavte prachu prípravkom Cleaner.

2. Aplikáciu oleja si rozdeľte na etapy, napr. vrchná strana stola (korpus komody), nohy (čielka komody). Nenatierajte všetky plochy na jeden krát. Nábytkársky olej naneste penovou hubkou v tenkej vrstve a dobre rozotrite. Nechajte pôsobiť 5 minút.

3.  Olej zotrite papierovou utierkou do sucha. Nepoužívajte látkové utierky, ktoré púšťajú vlákna. Mohli by ste zatrhnúť drevné vlákno a vytrhnúť ho. Olej vytierajte v smere vlákien dreva, nie krížom. Použite aj niekoľko papierových utierok, aby ste olej vytreli do sucha a nezanechali fľaky.

4. Olej vytvrdzuje po niekoľkých hodinách (povrch je na dotyk suchý, nie mastný), úplné vytvrdnutie oleja nastáva po niekoľkých dňoch, záleží od okolných podmienok. Dovtedy povrch nábytku neutierajte a zbytočne nezaťažujte.

5. Hubku aj papierové utierky pred vyhodením namočte do vody !

(Olej je ekologicky nezávadný, ale pri určitej kombinácii podmienok môže prísť k samovznieteniu použitej hubky a papierov. Olej v nádobke sa nesamovznieti!)

Cleaner aj Nábytkársky olej pre pravidelné ošetrovanie si môžete u nás objednať aj vo väčšom balení. O aktuálnej veľkosti balenia a ceny sa môžete informovať na info@ikonika.sk

Kategórie produktov

Jedálenské stoly
10 produktov

Konferenčné stolíky
8 produktov

Televízne skrinky
7 produktov

Lavice
4 produkty

Kúpeľňové skrinky
32 produktov

Police a konzoly
6 produktov

Gastro
5 produktov

Výpredaj
0 produktov

Nábytok na mieru
Dohodou

Prihlásenie


Resetovanie hesla


Registrácia

Ste architekt, interiérový dizajnér alebo predajca nábytku? Zaregistrujte sa ako partner IKONIKA a získajte prístup k benefitom a extra službám.